Träning

Gruppträning

Träningen passar alla! Här tränar man styrka, kondition och smidighet i ett lagom tempo till medryckande musik i ca 30-35 minuter, avslutas med 10-15 min stretch och avslappning. Vår bassäng är 1,50 m djup i den djupaste delen. Även personer som inte är simkunniga kan delta.

Gruppnivåer:

  • Lätt
  • Medel
  • Intensiv

För dig som vill forma din kropp och utveckla din funktionella styrka. Pilates är en lugn men effektiv träningsform. Träningsformen ger dig styrka på djupet, minskar stress och spänning, ökad balans och kroppskontroll. Perfekt precisionsträning! Pilates passar även dig som har precis fått barn. Vi tränar i 60 min och övningarna utförs liggande på golvet på matta.

Vi har två nivåer. Lätt Pilates har vi utformat för dig som har någon form av skada/problem i framförallt nacke eller axlar. Klä dig i mjuka kläder och med strumpor. Redskap som används i träningen är pilatesboll och ring

En gruppträning på cykel med inspirerande musik och en instruktör som leder gruppen.Spinning är en effektiv och skonsam träningsform ur flera synvinklar. Den ger bättre kondition ökar fettförbränningen och ger styrka i ben, säte och bål. Kort sagt – spinning är en aktivitet som passar alla. Passet tar 60 min. Skor med något hårdare sula är att föredra.

TRX är en metod där du använder din egen kroppsvikt om motvikt. Träningen passar allt från nybörjare till elit, då du enkelt själv anpassar nivån på dina övningar. En hand eller fot är i TRX bandet och resten av punkterna i golvet. En fantastisk blandning av styrka, balans, koordination, flexibilitet, explosivitet, kondition och såklart core stabilitet.

Här arbetar vi igenom hela kroppen. Alla muskler får sitt på ett effektivt och roligt vis. Vi jobbar med lättare redskap eller med kroppen som belastning/motstånd.

Det är aldrig försent! När äldre som varit inaktiva börjar styrketräna kan muskelstyrkan på kort tid öka med ett par hundra procent och muskelmassan med tvåsiffriga procenttal. Vi rustar kroppen för att åldras. Här arbetar vi i grupp med enklare redskap och med vår egen kropp som belastning.
Passet är 60 minuter.

Välj vår gruppträning eller boka en egen konsultation/PT tid.

Du kan starta med denna träning så snart som möjligt om du inte haft en komplicerad förlossning. Då ska du alltid rådfråga din barnmorska eller förlossnings läkare.

För att aktivera de djupare musklerna gäller det att träna på rätt sätt. Du måste starta med lätta övningar i säker position. Detta får du hjälp med hos oss. Därför startar MAMMAMAGE träningen med övningar som kan kännas superenkla. Men de är rejält tunga för den uttöjda djupa magmuskeln om du utför övningarna på rätt sätt, det vill säga utan att fuska eller kompensera. Om rörelsen går för fort eller är för tung kopplas de ytligare musklerna in i stället. Det samma gäller om övningen är för knepig eller känns för instabil.

Även om du har riktigt bra kontroll och funktion i de djupa musklerna kommer du att känna att MAMMAMAGE övningarna aktiverar och tränar de djupa magmusklerna.
När de djupa musklerna arbetar så aktiveras musklerna långsamt med ökad spänningsgrad. Det är ett lugnt och lätt arbete.

Tecken på fel muskelarbete:

  • Magen buktar utåt när magen spänns
  • Lägger du händerna på magen så skjuts händerna utåt vid träning
  • Muskelspänningen under dina händer går på snabbt och ryckig

Efter förlossning

Att starta med tunga övningar efter förlossningen ökar också risken för separation av bindvävsbandet på magen. De stora ytliga musklerna tar över arbetet för de djupare musklerna vilket ger upphov till stora krafter på bindvävsbandet i magen. Det kan separera än mer, eller så behåller du din redan uppkomna separation.

Diastas

När de yttre magmusklerna på höger respektive vänster sida av kroppen förskjuts åt sidan separerar de. Denna separation benämns rectus diastasis och är naturlig, för att ge plats åt barnet inuti magen. Vid separationen dras bindväven framtill på magen ut och förtunnas och försvagas. Med höga halter av graviditetshormoner i kroppen så ökar risken för att bindvävsbandet förtunnas allt för mycket. Graviditetshormonerna mjukar nämligen upp stödjevävnad, som exempelvis finns i bindvävsbandet, vilket ger en örsämrad förmåga att stå emot de stora isärdragande krafterna som uppkommer.

Illustration: Katarina Woxnerud, Therese Krupa Syllner

En diastas kan ge

  • Ont i ryggen
  • Oförmåga att stabilisera magen
  • Mag- och tarmbesvär
  • En putande mage

Yin Yoga är ingen ny träningsform, utan bygger på Tao Yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindväv, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre och fem minuter med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.

Ett danspass där du får röra på höfterna, träna kondition & balans
till härlig musik som höjer humöret.

Mjuka flöden som varvas med både meditativa & mer kraftfulla
statiska positioner. Passet avslutas med en avslappning.

En serie med 8 intervaller med 20 sekunder arbete och 10
sekunder vila. Högintensiv träning där vi varvar korta intensiva perioder med
konditionsövningar med ännu kortare vila.

En serie med 8 intervaller med 20 sekunders arbete och 10
vila. Här varvas korta perioder med styrkeövningar med ännu kortare vila.

Gym

I vårt gym på 180 kvadrat har du möjlighet att träna hela kroppen. För att du ska träna säkert och effektivt bokar du en tid med en av våra instruktörer vid första tillfället. I gymmet finns både fria vikter och träningsmaskiner.

Självklart kan du även välja att enbart träna kondition.

Åldersgräns 16 år

Personlig tränare / kostrådgivning

Vi hjälper dig att hitta din träningsform, utformar ditt individuella träningsprogram, stöttar och ser till att du tränar på ett tryggt och säkert sätt. Kostanalys och rådgivning för olika behov och syften.