Massage

Massage hos WorldClass

På Worldclass i Ringdansen erbjuder vi svensk klassik massage, gravidmassage och Lotorpsmetoden.

Massagebehandlingen kan vara både avslappnande, förebyggande samt rent rehabiliterande vid specifika skador och besvär i rörelseapparaten. En massageterapeut jobbar, liksom en massör, enbart med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler) men har mer kunskap än massören i sjukdomslära, skadelära, fysiologi och muskelfunktionsdiagnostik.
Ex: Gör spända muskler mjuka och elastiska, ökar blodcirkulationen i musklerna, har en avslappnande effekt på kroppen, ger en djupare och lugnare andning, ger en ökad kroppskännedom, motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar, god effekt på ansträngda muskler i idrottssammanhang, motverkar spänningar vid smärttillstånd, motverkar stress, har en lugnande effekt på nervsystemet, ökar vår koncentrationsförmåga, ökar kroppens allmänna välbefinnande m.m.

Behandling: 45 – 60 min
Kostnad: 545-645 kr

(andningsmassage enligt Lotorpsmetoden). Lotorpsmetoden är en mycket effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger på manuella behandlingsmetoder och för bland annat följande åkommor har den ett mycket gott resultat: Hosta, doftallergi, astmaliknande besvär.

Även personer med till exempel riktig astma och KOL har stor nytta av dessa behandlingar. Lotorpsmetoden bygger på behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära patienten att andas på rätt sätt.

Behandlingstid: 60 min
Kostnad: 665 kr

Massagebehandling liggande på mage på vår speciella gravidkudde som är anpassad efter din gravida kropp.

Behandlingstid: 45 min
Kostnad: 565 kr